top of page

Magyar Blockchain Térkép

A Blockchain Magyarország Egyesület elkészítette hazánk blokklánc térképét, amelynek célja, hogy bemutassa kik is azok a szereplők, akik ezen a tématerületen tevékenykednek.  

A térkép alapvetően három főcsoportból áll: megvalósítás, szolgáltatás és tudásmegosztás részekből. Ezek a főcsoportok a blokklánc tématerületek nagy részét lefedik. Törekedtünk a cégek főtevékenységeinek meghatározására, ugyanakkor előfordul egy-egy kivétel, aki bizonyítottan több területen jelen vannak.  

A Magyar Blockchain Térkép a képre állva, a letöltés ikonra kattintva letölthető nagy felbontásban.

A "Megvalósítás" kategóriába kerültek azok a területek, amelyek a konkrét projektekkel kapcsolatosak: fejlesztések/fejlesztők, kripto kereskedők, kripto bányászok, a startup illetve a kutatóhelyek, amelyek a későbbi projektek alapjait tudják megteremteni.

A "Szolgáltatás" témaköréhez tartoznak azok a tevékenységek, szervezetek, amelyek a blokklánc megvalósítását valamilyen módon segíteni tudják. Ezek a tevékenységek tartoznak ide: technológiai tanácsadás, jog és adózás, közigazgatás illetve accelerator és inkubátor szervezetek/programok.

 

A "Tudásmegosztás" kategóriába azok a szervezetek kerültek, amelyek folyamatosan biztosítják az érintettek számára a technológiával kapcsolatos információkat képzéseket. Ez alapján az alábbi kategóriák kerültek meghatározásra: média felületek és portálok, egyetemek és oktatások, valamint a szakmai szervezetek.

 

Tapasztalatok a térkép készítése során

Meglepetés volt számunkra, hogy amikor az első lista összeállt, mennyi szereplőt, szervezetet, céget tartalmazott: közel 90, blokklánc illetve kripto szereplő került azonosításra, ami önmagában is szép szám és ez a szám vélhetően drasztikusan növekedni fog, amint a technológia elfogadottsága egyre jobb lesz illetve, ha a térképünk híre eljut a színtér minden szegmensébe.

Alapelv volt a készítés során, hogy azok a szervezetek, amelyeknek arc és név nélküli a weboldala, nem kerültek fel, jelentkezésüket várjuk, látni szeretnénk, kik vannak mögötte, milyen tevékenységgel.  

 

Örömteli volt látni, hogy nagyon sok magyar nyelvű információ áll rendelkezésre a blockchain/kripto témával kapcsolatban. Több közösségi médián lévő csoport naponta többször oszt meg magyar nyelven (!) információkat, biztosítva a követők tájékoztatását. Növekvő számban jelennek meg képzések, oktatások, sőt ezen a magyar piacon már megjelentek a nemzetközi szereplők is.

Ugyanakkor elég sok bizalmatlanságot keltő oldallal is lehet találkozni, melyek bitcoin és egyéb kriptopénzek vásárlását hirdetik, mindezt úgy, hogy semmilyen információ nem található arról, hogy ki vagy kik üzemeltetik az adott oldalt. Mivel nem ismerjük piaci szándékukat, őket nem tettük fel a térképre, természetesen felkerülhetnek, amennyiben láthatóvá válik a mögötte lévő team.

 

A startup-ok elemzése is kettős képet mutatott : egyrészről jó volt látni, hogy sok ötlet/startup tartja fontosnak a technológia alkalmazását, ugyanakkor – amit mi is tudtunk – kevés Magyarországon bejegyzett céget lehetett látni a startupok oldalain. Okait ismerjük, ennek orvosolása végett veszünk részt a szabályozási folyamat kialakításában.

Amennyiben nem látod magad a térképen, de a közösséghez tartozónak érzed magad és szervezetedet, vagy más kategóriában tevékenykedsz, jelentkezz nálunk az info@blockchainhungary.org címen! 

 

Ez egy 1.0 verzió, amely jó alapot ad, egymás megismerésére. Láthatóbbá és érzékelhetőbbé válunk egymás számára. Egyesületünk, ezzel a céllal jött létre.

A térképen szereplő szervezetek

Megvalósítás

 

Fejlesztés/fejlesztők

 

Rhyno Technologies

OTT One Nyrt.

Dynamic Labs

zkSNACKs

C-labs

Solidity Services

InterTicket

OTP Bank

Smartologic

CCLab

RowanHill Digital

ISRV

Blockchain Competence Center

 

Kripto Kereskedelem

 

CoinMixed

MrCoin

Shinrai

CoinCash


 

Kripto Bányászat

 

Oberson Kft.

ServerGarden

 

Startupok

 

InLock

Screenist

SmartDeposit

Augmint

Reporter Community

Everprove

Etheal

WarrantIQ

TE-FOOD International

Mikron

InsureWiz

Meddictive

LivePod

BedRock Farm

Galaxis Network

iBookr

 

Kutatás

 

SmartLaw Research Group

MTA SZTAKI

Szegedi Tudományegyetem

ELTE

BME

MicroCoin


 

Szolgáltatás

 

Jog & Adózás

 

Varsányi Károly egyéni ügyvéd

Gárdos Mosonyi Tomori Ügyvédi Iroda

Dámosy Law Firm

Dr. Pajor Dávid

PwC Magyarország

Deloitte Magyarország

KPMG Magyarország

 

Tanácsadás

 

Blockchain Competence Center

Blockchaineum

Symbol Network

RowanHill Global

Digital Asset

Blockchain Panther

Variance Hub

Közigazgatás

Digitális Jólét Program

IdomSoft

Magyar Nemzeti Bank

Belügyminisztérium

Innovációs és Technológiai Minisztérium

Pécsi Tudományegyetem

Accelerator & Inkubátor

 

Innomine

Digitális Jólét Nonprofit Kft.

K&H StartIT

Tudásmegosztás

 

Egyetem & oktatás

Edutus

Bankárképző

Budapesti Műszaki Egyetem

IQSOFT

ELTE

NetAcademia

 

Konferencia

 

BlockchainBudapest

FintechShow

 

Média & Portálok

 

Virtualis.Cash

Portfolio

Crypto Falka Hungary

Bitcoin Bázis

CoinColors

BitcoinHungary

Kripto Akadémia

KRIPTOBLOG

Cryptoguru

Variance

Digitalcash.hu

Coin Broker

Kripto World

FintechZone

 

Szakmai szervezetek

 

Blockchain Kutatási Egyesület

Blokklánc Műhely

Blockchain Hungary

Magyar Bitcoin Egyesület

bottom of page