top of page
Keresés
  • Szerző képeKornél Kalocsai

A felhasználói élmény és a kripto-gazdaság

Frissítve: 2019. febr. 27.Aki már próbálta, az tudja, hogy a kripto-eszközökkel való műveletek felhasználói élmény oldalról hagynak maguk után némi kívánnivalót. Elég, ha csak arra gondolunk, hogy kezdőként mennyit kellett agyalnunk, hogy milyen pénztárcánk legyen, ami biztonságos, elérhető, és lehetőleg könnyen kezelhető. Aztán ott vannak a kripto-tőzsdék a maguk ellentmondásával, miszerint központosított, közvetítői szolgáltatást nyújtanak egy olyan rendszerben, amelynek a lényege a felek közötti közvetlen tranzakció. Ebből kifolyólag ugyanolyan problémák jellemzik is őket, mint egy konvencionális pénzügyi szolgáltatót, azaz eltűnhet a pénzünk, és relatív magas díjat számolnak fel. Nem feledhetjük továbbá a két örökzöld kihívást, az interoperabilitást, azaz hogyan lehet a különböző blockchain hálózatok között utalni, valamint a skálázhatóságot (scalability), vagyis a tranzakciók feldolgozásának idejét, ami egyes rendszerekben, például Bitcoin, a szituációtól függően, idegőrlően vagy arcpirítóan hosszú tud lenni.


Lean Startup-os szemszögből nézve még mindig minimálisan működőképes termék (MVP) állapotában vannak a szolgáltatások, ami jó is volt a korai követőknek, a felfedezőknek, de útját állja a tömeges felhasználásnak.

Azonban van remény!

Ebben a cikkben is található három jópofa projekt, amelyek megoldást jelenthetnek a coinokkal, tokenekkel való kereskedelem, befektetés, fizetés nem felhasználó barát vonásaira:
Projekt 1: Decentralizált token váltó Kyber Network, amelynek a segítségével kripto-tőzsde/váltó közbeiktatása nélkül, biztonságosan és gyorsan, pár kattintással lehetővé válik az átváltás különböző tokenek között. Az alkalmazásával tehát például a kereskedők, pénztárca szolgáltatók, DApp fejlesztők könnyebbé tehetik a felhasználók életét.

Projekt 2: A Request Network célja, hogy a Paypal decentralizált változata legyen, ahol két fél könnyen utalhat egymásnak bármely pénznemben (crypto vagy fiat) olcsón. Tud majd KYC-t, számlázni és könyvelni! 

Projekt 3: A private key manager Tenzorum különböző biztonsági protokollokat ötvöz, mint a biztonságos bejelentkezés, a helyreállítási mechanizmus és a hozzáférés-szabályozás, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy irányítsák a decentralizált technológiákkal való interakció módját.

Már csak egy valóban stabil coinra és minél több elfogadóhelyre lenne szükség, hogy mozgásba lendüljön a dolog és tényleg a mindennapok része legyen a kripto-gazdaság! :)


38 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page